Englands startelva i Fotbolls VM 2022

Sverige är ju som bekant inte med i VM i fotboll så därför är det många svenskar som kommer följa andra lag. Vi tar en titt på Englands startelva i Fotbolls VM 2022 och vilka som kan tänkas starta där. Vi har även tagit en titt på hela Englands trupp till VM

Englands startelva i Fotbolls VM 2022

Englands startelva och matcher i VM

England kommer spela 3 stycken gruppmatcher och så här ser spelschemat ut:

I den första matchen möter man på pappret ett mycket sämre landslag i form av Iran och vi tänker att man satsar ganska så offensivt i den matchen vilket kommer spegla hur Englands startelva ser ut i just den matchen. Så här tror vi att dom ställer upp i första VM-matchen:

Englands startelva mot Iran 21 november 2022

Englands laguppställning 4-3-3
Målvakt: Pickford
Försvar: Trippier, Maguire, Stones, Shaw
Mittfält: Rice, Bellingham, Mount
Anfall: Sterling, Kane, Foden

Kommentar: Vi tror att man kommer köra med en beprövad banklinje med spelare som har ställt upp för Southgate genom åren. Mittfältet är starkt med Rice som defensivt ankare. Bellingham och Mount fyller på i offensiven. Längst fram är Sterling, Kane och Foden som ska stå för målen och assisten.

Englands laguppställning mot USA 25/11

Englands laguppställning 3-4-2-1
Målvakt: Pickford
Försvar: Dier, Maguire, Stones
Mittfält: Trippier, Rice, Bellingham, Shaw
Off Mittfält: Sterling, Foden
Anfall: Kane

Kommentar: Denna uppställning körde Southgate innan VM i sista matchen i Nations League och kan vara något han provar mot bättre lag som USA. Enda skillnaden var att Reece James startade ute till höger. Men han är långtidsskadad och är osäker till spel i VM. Trippier har haft en fin höst i Newcastle och tror får chansen som wingback. Annars finns Trent Alexander-Arnold som alternativ men hans form har inte varit den bästa. Foden är den spelare som är nyckeln i detta system och han och Sterling väntas finnas med i starlelvorna för England.

Englands startelva mot Wales 29/11

Denna startelva är den svåraste att förutspå då det kan bero på om England redan är klart för avancemang. Då kan en del bänkspelare få speltid. Vi kommer därför inte att skriva ut någon startelva här utan du kan läsa direkt på matchsidan om vilka som kommer starta här

Om vill spela på Vm kan vi tipsa om hur du får skattefria vinster i VM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *